Google plaća kaznu od 500 miliona dolara

Kompanija Google je pristala da plati kaznu od 500 miliona dolara kako bi izbegla pokretanje krivičnog postupka zbog ostvarenog profita na reklamiranju u SAD zabranjenih onlajn apoteka.

Američki federalni zvanični, kako navode agencije, ističu da je Google od 2003. godne bio upoznat da posredstvom njegovog reklamnog sistema AdWords pojedine apoteke u Americi prodaju lekove koji se mogu dobiti samo uz recept, a čiji je uvoz u SAD zabranjen.

Kompanija je u jesen 2010. godine po prvi put priznala da u njenom sistemu postoje “rupe”. Tada je federalni sud u San Hozeu (država Kalifornija) pokrenuo građanska parnicu protiv vlasnika onlajn apoteka koji su koristili AdWords. Ti vlasnici su u reklamama navodili nazive preparata sa slovnim greškama, što nije smetalo da se oglas pojavi uporedo i sa rezultatima pretraživanja gde su zahtevi sa nazivom leka bili propisno napisani.

Kaznom od pola milijarde dolara, koju će platiti Gugl, obuhvaćena je zarada od reklamiranja svih apoteka, koje su nedozvoljeno prodavale preparate kao i ukupan prihod apoteka od te prodaje. Sumu za plaćanje kazne kompanija je uključila u finansijski izveštaj za prvi kvartal 2011. godine.

Korporacija je ranije bila na udaru kritike zbog nedovoljne pažnje prema svojoj poslovnoj politici kad je u pitanju reklamiranje lekova, obzirom da je poznato da oglašavanje farmaceutskih kompanija donosi veliku zaradu.
Google je ove godine objavio da će od sada prihvatati reklamu samo onih apoteka koje imaju licencu za poslovanje u svojoj zemlji. (Economy.rs, Tanjug 28. avgust 2011.)

Podelite sa prijateljima na facebook-u
Posted in Google | Leave a comment

Google kupuje Motorolu

Google kupuje Motorola Mobility za 12.5 milijardi dolara.

Ovo će biti najveća investicija ove godine.Google je demantovao vest da će Android postati zatvoren sistem samo za Motoroline mobilne telefone i tablet računare. „Zajedno ćemo stvoriti divne stvari za naše korisnike“ , rekao je Larry Page.

Na svom blogu, Larry Page je napisao da je ovo način da se Android zaštiti  od Appla, Microsofta i drugih monopolskih firmi.  Na ovaj način ćemo stimulisati konkurenciju , Tvrdi Larry Page.

Prema podacima sa sajta , Motorola Mobility poseduje zavidan portfolio patenata  (14.600) na polju komunikacija.  Ovo će sigurno pomoći Google-u da smanji pravne pritiske drugih kompanija. A sigurno možemo i očekivati jako interesantne nove proizvode iz ove kompanije , u budućnosti.

Podelite sa prijateljima na facebook-u
Posted in Google | Leave a comment

Kako pronaći DoFollow linkove

Vrednost vašeg linka zavisi od ranga I reputacije stranice sa koje dolazi odnosno relevantnosti I bliskosti teme. Što je veći PR stranice na koju upisujete vaš link I što je sadržaj te stranice relevantniji to je I vaš link jači I bitniji. Continue reading

Podelite sa prijateljima na facebook-u
Posted in Seo optimizacija | Leave a comment

Google story

Google story (1995 – 2007 ) – Simpatičan video – Continue reading

Podelite sa prijateljima na facebook-u
Posted in Google | Leave a comment

Migracija WordPress bloga

Migracija WordPress bloga sa jednog domena na drugi. Korak po korak tutorijal.

Continue reading

Podelite sa prijateljima na facebook-u
Posted in Word Press | Leave a comment

Kreiranje MySQL baze preko cPanela

Kreiranje MySQL baze podataka preko cPanela , korak po korak tutorijal.

Continue reading

Podelite sa prijateljima na facebook-u
Posted in Word Press | Leave a comment

Izrada sajta – web dizajn

Web dizajn ( izrada sajta ) predstavlja grafičko osmišljavanje ili dizajniranje internet stranica koristeći slike, jezik za označavanje i formiranje html , standardizaciju i upotrebljivost stranice.

p.s. ova kategorija je još u izradi , možete je slobodno preskočiti :)

Podelite sa prijateljima na facebook-u
Posted in Izrada sajta - web dizajn | Leave a comment

CSS – Cascading Style Sheets

Ovde ću pisati o CSS-u . :)

Ukoliko vas interesuje izrada sajta , preporučujem da pratite ovu kategoriju.

p.s. ova kategorija je još u izradi , možete je slobodno preskočiti :) Continue reading

Podelite sa prijateljima na facebook-u
Posted in CSS | Leave a comment

Google vizuelna pretraga – goggles

Google visual searchgoggles

Ukoliko imate Android telefon možete koristiti google goggles visual search aplikaciju koja vam omogućava da slikate neki objekat telefonom I odmah pošaljete zahtev google-u za raspoznavanje. Za 6.5 sekudni dobijate tri moguća rezultata. Continue reading

Podelite sa prijateljima na facebook-u
Posted in Google | Tagged , | Leave a comment

20 najboljih artikl direktorijuma

1. EzineArticles – PR6
2. Submit Your Article – PR4
3. Suite101 – PR7
4. Helium PR6
5. ArticleDashboard PR5
6. ArticleBase -This article directory has grown to a PR6 with lots of content and praise from article syndication experts.
7. GoArticles PR4
8. WebProNews – PR6 Continue reading

Podelite sa prijateljima na facebook-u
Posted in Seo optimizacija | Tagged | Leave a comment